LOADING
Dobbeltdiagnose

Dobbeltdiagnose betyder, at der på en gang er en misbrugsdiagnose og en diagnose for en psykisk lidelse som f.eks. ADHD, depression, skizofreni o.s.v. Det var først i1994 begrebet blev introduceret I DK af Birgit Jessen Petersen, dette i forbindelse med hendes afhandling om psykotiske misbrugere. Det er først de senere år, man er begyndt at fokusere på, at unge også kan være dobbelt udfordret. Det har en del år været sådan (og kan stadigvæk være det), at man hørte til enten i misbrugsbehandlingen eller i psykiatrien. Hvilket gjorde, at mange faldt mellem de berømte to stole.

Det er positivt, at der er blevet mere åbenhed mellem systemerne. Dette muliggør mere forskning og afprøvning af relevant behandling. Jeg har stor opmærksomhed på dette område og vil gerne gøre mit til dels at bidrage med erfaringer samt udvikle nyt. Dette i det konkrete daglige arbejde med de unge, kollegaer og samarbejdspartnere, men også gerne med undervisning og dialog med andre. Der er brug for alle gode kræfter på området.

Desværre er det stadigvæk sådan, at mange unge (og voksne) ikke har mulighed for at få den relevante behandling. F.eks. er det ofte sådan, at man ikke kan komme I behandling hos en psykiater før, man har været stoffri x antal måneder, hvilket I min optik ikke giver mening.

Jeg mener ikke - der findes en slags behandling, der er den rigtige ,for vi er alle forskellige, men mødes vi, hvor vi er med tilstrækkelig faglig viden og ressourcer er der gode muligheder for at hjælpe såvel den skizofrene stofmisbruger som direktøren med depression og alkoholmisbrug